Zelňačka pod sjezdovkou 2020
Tradiční gastronomicko – kulinářská soutěž ve vaření polévky – 14. ročník
Datum konání: 18. 1. 2020, slavnostní zahájení v 10.30
Místo: Chata Olšanka, Velké Vrbno (mapa)
Pro koho: pro všechny co rádi vaří, ochutnávají
Co vás čeká: den plný zábavy, ochutnávky soutěžních polévek, grilování, tombola, slavnostní vyhlášení a předání cen vítězům, program pro děti
Registrace: registrovat se můžete vyplněním registračního formuláře níže, zasláním e-mailu na adresu chata@olsanka.cz nebo telefonem na čísle +420 774 415 358
On-line přihláška:
Podmínky pro soutěžící
– zúčastnit se mohou jednotlivci i kuchařské týmy z řad amatérů i profesionálů
– uvařit zelňačku podle libovolného receptu v časovém limitu 3 hodin
– veškeré suroviny na přípravu si soutěžící přivezou s sebou
– soutěžící si přiveze nádobí, inventář a zdroj tepla na uvaření polévky
– je možné také vařit na elektrickém vařiči
Suroviny mohou být připraveny před zahájením soutěže (očištěné omyté, nakrájené, uvařené uzené + vývar atd.)
Polévka nesmí být již kompletní a na místě pouze ohřátá!
Pořadatel zajistí:
– elektrickou přípojku 230 V
– chatku na soutěžení a pracovní stůl
– tekoucí pitnou vodu
Hodnocení:
Soutěžící jsou povinni dát 1 porci k ochutnání porotě.
Hodnotící komise bude složena z profesionálních kuchařů i laické veřejnosti. Každý komisař bude hodnotit a přidělovat body za výzdobu, originalitu kostýmu, práci, atmosféru a zábavu na stánku soutěžních týmů a také za chuť připravované polévky.
Hodnocení všech týmů bude prováděno postupně během celé doby přípravy a výdeje polévek.
Vyhlašovat se budou tyto kategorie:
1, Nejlepší zelňačka (1, 2, 3 místo)
2, Nejchutnější zelňačka, pro kterou hlasují diváci
3, Originalita výzdoby stánku a kostýmu kuchařského týmu